KELA:n korvaukset

Matkakorvaus heti taksissa
Asutko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella? Onko sinulla sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta?

Kelan korvaamat taksimatkat
Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla tilataan numerosta
0800 93377
Tilauspuhelu on maksuton.

Kelan korvaamat taksimatkat
Kainuussa tilataan numerosta
0800 93399
Tilauspuhelu on maksuton.

Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Pohjanmaan Taksi Oy:n taksikeskuksesta. Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka taksikeskuksesta. Sinulla voi olla oikeus taksin käyttöön myös puutteellisten liikenneyhteyksien vuoksi.

Taksikeskuksesta tilatusta matkasta maksat 25,00 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta
Tilaamalla matkan taksikeskuksesta, maksat vain omavastuuosuuden 25,00€/suunta ja saat matkakorvauksen heti taksissa. Muista näyttää autoilijalle Kelakortti ennen matkan alkamista. Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten , SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön, Kela voi pyytää sitä sinulta myöhemmin.

Tee tilaus viimeistään matkaa edeltävänä päivänä klo 16 mennessä
Tilaa matka heti, kun olet saanut vastaanottoajan tai viimeistään matkaa edeltävänä päivänä ennen klo16:00. Voit tilata yhdellä puhelinsoitolla menomatkan, paluumatkan tai meno-paluumatkan terveydenhuollon yksikköön. Voit tilata samalla kertaa kaikki tiedossasi olevat matkat seuraavan kahden viikon ajalta. Voit pyytää oman kotikuntasi taksia matkallesi. Tilaa matka taksikeskuksesta myös kiireellisissä sairaustapauksissa.

Kun soitat taksikeskukseen, sinulta kysytään mm. seuraavia matkaan liittyviä tietoja:

  • nimi ja henkilötunnus
  • osoite, josta auto noutaa sinut
  • matkan määränpää, esim. sairaala
  • kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä
  • tuleeko mukaasi apuvälineitä
  • tarvitsetko saattajan terveydentilasi vuoksi
  • puhelinnumero, josta sinut tavoittaa.

Taksikeskus ilmoittaa puhelun yhteydessä ajan, jolloin auto noutaa sinut. Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia. Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi peruuntuu, ilmoita niistä viipymättä taksikeskukseen. Taksikeskukseen antamiasi tietoja ei käytetä muuhun kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn Kelassa. Henkilötietolaissa tarkoitettuna tietojen rekisterinpitäjänä on Kela.

Lisätietoa Kela