Töihin Otaxille Otaxin ammattilaiseksi

Pohjanmaan Taksi Oy toivottaa uudet yrittäjät tervetulleiksi kasvavaan taksitoimintaan. Olemme osa OTAXI brändiä ja toimimme Pohjois-Pohjanmaalla kahdenkymmenenyhden kunnan alueella: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Siikalatva, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska. OTAXI on vahva, näkyvä ja alati laatuun panostava brändi. Pohjanmaan Taksin lisäksi OTAXI -brändiin kuuluvat KuRu-Taksi Oy ja Oulun Aluetaksi Oy:n välityksessä olevat taksit, tehden OTAXI alueesta yli 600 auton ja yli 1500 ammattilaisen joukon. Koulutamme, tuemme ja pidämme huolta ammattilaisistamme.

Yrittäjältä vaaditaan hyvä ja sujuva suomenkielentaito. Yleinen kielitutkintovaatimus on suomen kielessä keskitaso, YKI-tutkintona arvosana 4 tai parempi. Yrittäjän ei tarvitse osallistua kielitaidon arviointiin, mikäli hänellä on suomenkielisen tutkinnon (perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon, ammattikorkeakoulun tai yliopiston) tutkintotodistus. Yrittäjältä edellytetään myös virallinen OTAXI:n kuljettajakoulutus sekä Traficom myöntämä taksinkuljettajan ammattiajolupa.

Mikäli harkitset liiketoiminnan ostamista nykyiseltä yrittäjältä, tulee sinun olla ennakkoon yhteydessä Pohjanmaan Taksi Oy:n toimitusjohtajaan lisätietoja ja ohjeistusta varten. Yhtiö tarkastaa, että ostajalla on tarvittavat toimiluvat, edellytykset jatkaa liikennettä ja solmia yhtiön kanssa palvelusopimus.

OTAXI Pohjanmaa välitysalueelle tulevan auton päästöluokitus tulee olla vähintään Euro 6. Kalustovaatimuksella yhtiö haluaa tarjota ympäristöystävällistä taksipalvelua ja pyrkii takaamaan asiakkaalle kaluston puolesta matkustamisen mukavuutta, laatua sekä hyvää palvelua.

Välityspalvelun avausmaksu on jokaiselle uudelle Pohjanmaan Taksi Oy välityksessä olevalle autolle 5.500€ +alv. Lisäksi vaaditaan Pohjanmaan Taksi Oy:n osake (yksi osake/ auto), jonka voi ostaa vapailta markkinoilta tai yhtiöltä.

Vaatimukset välitykseen tulevalta yrittäjältä pähkinänkuoressa:

 • Y-tunnus ja ennakonperintärekisteriin kuuluminen
 • Traficom myöntämä taksiliikennelupa
 • Traficom myöntämä taksinkuljettajan ammattiajolupa
 • OTAXI kuljettajakoulutus, brändikoulutus ja kelakoulutus
 • Sujuva kirjallinen ja suullinen suomenkielentaito
 • Välityspalvelun avausmaksu maksettuna
 • Pohjanmaan Taksi Oy:n osake, yksi osake/ auto
 • Ajoneuvon osalta vähintään euro 6 päästöluokitus
 • Sitoutuminen Pohjanmaan Taksi Oy:n palvelusopimukseen
  (palvelusopimuksen saa luettavaksi, kun hakemus on hyväksytty)

Kirjalliset hakemukset OTAXI -yrittäjyydestä, erillisellä hakemuslomakkeella voi toimittaa 1.10.2020 alkaen Pohjanmaan Taksi Oy:n toimistolle osoitteeseen Rantakatu 8 A, 92100 Raahe tai sähköpostitse otaxi@pohjanmaantaksi.fi

Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden.
Yhtiö varaa aikaa 2-4 viikkoa hakemusten käsittelyyn ja käytännön järjestelyihin yrittäjän kanssa, ennen kuin välitys voidaan avata.

Hakemuksesta tulee selvitä mm. yrittäjäksi haluavan yhteystiedot, taksiliikenneluvan numero, alaan liittyvät koulutukset ja kokemus, ensisijainen päivystyspaikka, johon sopimusta haetaan sekä automalli varusteineen, jota haetaan OTAXI Pohjanmaan välitykseen.

Lataa hakemus täältä >>

Kuru-Taksin ja Oulun Aluetaksin alueen OTAXI -yrittäjyydestä voit olla yhteyksissä kyseisiin yhtiöihin.